Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torgparken byggs om under våren

En tydligare scen, en ny aktivitetsyta och förbättrad tillgänglighet. Det är några av de funktioner som Torgparken ska få när den byggs om våren 2015.

Annons
Nya Torgparken. Under våren 2015 ska Torgparken byggas om. Det blir både ökad tillgänglighet och nya funktioner, såsom om tydligare scen och en ny aktivitetsyta.

 – Det finns tre anledningar till att vi bygger om Torgparken. Dels för att renovera då stensättningarna börjar bli nötta, dels för att öka tillgängligheten och dels för att göra det fint, berättar näringslivschef Henrik Olofsson.

Ombyggnationen är ett samarbete mellan Askersunds kommun och bostadsrättsföreningen Torgparken.

– Bostadsrättsföreningen kommer att höja trottoaren intill butikerna. På det viset försvinner trappsteget in till butikerna och det blir bättre tillgänglighet, förklarar Olofsson.

Precis som tidigare kommer fontänen vara centrum och lämnas orörd, liksom alla träden.

Trappan i mitten som går upp mot Centrumhuset kommer att breddas till en yta som bättre kan användas som scen. Intill anläggs ramper för att underlätta för exempelvis rollatorer och rullstolar.

Uteserveringen blir kvar. På grönytan på andra sidan kommer det att bli en liknande stenlagd yta som kan användas för aktiviteter.

– Parken blir öppnare med fler ingångar och fler möjligheter att röra sig.

Ombyggnationen ska ske under våren, men exakt när är inte klart än. Målet är att inte störa sommarsäsongen.

Mer läsning

Annons