Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tradition att göra fynd på bokrean

I dag onsdag startade årets bokrea. I Kumla och Askersund var det många som besökte bokhandlarna för att fynda.

Annons
På jakt. Rolf Högqvist köper gärna deckare på bokrean, och hittar flera stycken på Ugglan i Kumla. Han handlar sina böcker både på internet och i bokhandeln, men på rean tycker han att det hör till att gå till en fysisk bokhandel.

Rolf Högqvist från Kumla går på bokrea varje år. Böcker handlar han både på internet och i bokhandeln, men just på rean går han gärna till en fysisk butik. Några nya deckare brukar det alltid bli. John le Carrés En känslig sanning ska bland annat få följa med hem till bokhyllan.

– Guillou är bra, och Håkan Nesser, svarar han när han får frågan om favoritförfattare.

Lisa och Maja Johnsson, 14 respektive 10 år, är på besök hos farmor i Kumla. 

– Jag gillar fantasy. Min favoritbok är Hungerspelen, säger Lisa, och Maja instämmer. Hon gillar också Suzanne Collins som författare, men tycker bättre om hennes serie om Gregor.

Hos Bok och Papper i Askersund var ”Gatukatten Bob” av James Bowen en av de mest efterfrågade titlarna på bokreans första dag.

– Det har inte varit någon jätterusning, men vi har full fart och det kommer in kunder hela tiden, säger Ulrika Borg, ägare till butiken.

Jämn ström. Hos Bok och papper i Askersund var det under bokreans första dag varit en jämn ström med besökare, enligt ägaren Ulrika Borg.   Foto: Tove Svensson
Tid att läsa. Lisa och Maja Johnsson från Stockholm har sportlov och hälsar därför på farmor i Kumla. De passade då på att ta sig en titt på bokrean och hittade några fantasyböcker.

Mer läsning

Annons