Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tradjazzfestival blir jazzfestival?

Gör tradjazzfestivalen till en jazzfestival och prova nya grepp. Ett av förslagen från den nybildade festivalgruppen.

Annons

Tradjazzfestivalen är ett varumärke för Askersund, och det är viktigt att den finns kvar, slår tradjazzfestivalgruppen fast i sin förslagsskrivelse till kultur- och fritidsnämnden.

Tradjazzevenemanget har gått sämre under de senaste åren och därför vill gruppen att det tas nya tag för att höja statusen igen. Förslaget är att bredda till en jazzfestival, med blandade stilar, och dessutom göra arrangemanget till en familjefest. Gärna med barnföreställningar, exempelvis med en clown som spelar jazz och skojar med barnen.

Gruppen tycker också att tre dagar är för mycket, och tanken är att istället börja fredag kväll och hålla på till lördag kväll. Under torsdagen vore det bra ur marknadsföringssynpunkt att ordna vissa jazzevenemang i Örebro för att dra publik till Askersund.

En framtidsplan kan vara att under en femårs period gradvis integrera annan musik i festivalen, och dessutom återinföra vissa kringarrangemang, som att låta föreningar sälja grillad mat i hamnen. Dessutom låta musiker stå i gathörnen och spela för stämningens skull.

Gällande det musikaliska så ska samarbetet med Arne Gerhardsson finnas kvar när det gäller att välja ut publikdragande tradjazzband. Nämnden ska behandla förslaget vid sitt nästa möte.

Mer läsning

Annons