Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tradjazzfestivalen krymps nästa år

Nästa år firar tradjazzfestivalen 30-årsjubileum.Och då stryper kultur- och fritidsnämnden budgeten för att ekonomin ska bli i balans.

Annons

Tradjazzfestivalen har gått med förlust sedan 2007. Kultur- och fritidsnämnden hade på senaste sammanträdet att avgöra om man skulle köra på i gamla hjulspår, och troligtvis gå med förlust igen, eller om man skulle förändra formatet och krympa budgeten. Politikerna valde det senare alternativet.

– Vi måste ta kontroll över ekonomin och rätta oss efter den rådande ekonomiska situationen. Det hade varit oansvarigt av oss att ta beslut som skulle leda till ekonomisk förlust igen, säger Ronny Larsson (S), ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Vad innebär det?

– Det innebär att det inte blir lika många spelningar och band. Men det kommer att bli tradjazz i alla fall.

Ronny Larsson medger att det känns tråkigt att krympa kostymen lagom till nästa år då det är 30-årsjubileum. Men med ett nytt koncept hoppas man ändå till viss del locka ny publik.

Lockar hela familjen

Anders Linder och Bengt Hallberg var två nya inslag under 2011 års festival och Ronny Larsson menar att man behöver ha med såna delar för att det ska bli ett arrangemang som lockar hela familjen.

– Vi vill ha det som tradjazzen var för 30 år sedan, med mer aktiviteter på stan, och inte bara i låsa konsertsalar. Det ska bli mer folkfest av det.

Satsa på något annat

Ronny Larssons förhoppning är att det nya formatet faller väl ut och att man kan fortsätta med tradjazzen på så sätt.

Men om publikunderlaget fortsätter att svikta utesluter han inte att man får lägga ner arrangemanget och satsa på något annat.

Mer läsning

Annons