Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikverket svarar på kritik om R50

Trafikverket anser att de har byggt den planskilda korsningen riksväg 50 och riksväg 49 vid Stjärnsund enligt de riktlinjer som finns.

Annons

NA berättade i gårdagens tidning om busschauffören Mats Bergmans kritik mot ombyggnationen av riksväg 50 vid Stjärnsund. Mats Bergman är kritisk till både den planskilda korsningen riksväg 49 och riksväg 50, påfartsvägar, accelerationssträckan vid busshållplatserna, samt att kollektivtrafikresenärerna får gå på vägen för att komma till och från busshållplatserna.

Trafikverket anser att de har byggt den planskilda korsningen enligt de riktlinjer som finns.

– Vår utgångspunkt är att vi har byggt efter de gällande riktlinjer som finns. Vi känner oss trygga med den lösning som vi har byggt, säger Jan Berglöf, regionalplanerare i Örebro län.

När det gäller busshållplatserna anser Jan Berglöf att även de är utformade utifrån gällande regler.

– Man ska komma ihåg att det är inte många som kliver på och av där. Vi har breddat vägen med en grusremsa för att resenärerna ska kunna ta sig till och från busshållplatsen, säger Jan Berglöf.

Jan Berglöf säger att Trafikverket har lyssnat till Mats Bergmans förslag och gjort åtgärder längs med vägen.

När det gäller kameraövervakning så säger Jan Berglöf att det är befogat när det är en hög hastighet och förhöjd olycksrisk.

Angående hastighetsbegränsningen på korsningen R50/R49 så ska Trafikverket ta beslut den 4 november.

Mer läsning

Annons