Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre hus smyckas ut med informationstavlor

Norrys hus, Vännermarkska och Sundsgården. Det är de tre hus som i år får en informationsskylt av föreningen Gamla Askersund.

Annons
Skylt. På onsdag är det dags för Norrys hus på Väderkvarnsgatan att få en skylt från Föreningen Gamla Askersund. Enligt ordförande Bengt Tivelius är Norrys hus ett av tre hus som kommer att få en skylt i år av föreningen. Foto: Tove Svensson

Den 13 juni är föreningen Gamla Askersund 30-årsdag. Föreningen Gamla Askersunds födelsedag firas dock onsdagen den 10 juni med en vandring och skyltuppsättning på kvällen.

– Vi gör alltid något i samband med att föreningen fyller år. I år sätter vi upp tre nya informationsskyltar på tre olika hus i centrala Askersund, säger Bengt Tivelius, ordförande i föreningen Gamla Askersund.

Kostnaden för informationsskyltarna delas mellan föreningen Gamla Askersund, fastighetsägaren och Askersunds kommun.

De hus som i år får informationstavlor är Norrys hus på Väderkvarnsgatan, Sundsgården på Sundsbrogatan och Vännermarkska på Storgatan.

– Vi har hittat mycket information om husen. Jag kan bland annat berätta att vi har hittat dokument som visar att Askersunds första hotell låg i Norrys hus. Portiern gick alltid ner till tågstationen för att möte upp hotellgästerna, säger Bengt Tivelius.

Mer information om husen kommer att presenteras på den vandring som sker på onsdagkväll. Vandringen är öppen för alla och samling sker klockan 19 utanför Turistbyrån vid torget i Askersund.

Mer läsning

Annons