Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trivsel i Norrabergskyrkan

Varannan tisdag är det dax för Tisdax i Norrabergskyrkan. En social samvaro med mycket sång och så fika förstås.

Annons
Bagarbesök. Roland Wolmesjö med mikrofonen i handen presenterar Karl-Åke Bothvidsson. Vid pianot Inga-Maria Karlsson och bakom dragspelet sitter Roland Karlsson.

Roland Wolmesjö hade mycket att stå i minuterna före klockan 14 i går. Sångblad, nothäften och program skulle förmedlas ut till de runt 25 gästerna som infann sig till det gemytliga arrangemanget.

– Ja, det är jag som är basen för basset och har varit det i många år nu, berättade Roland samtidigt som han flängde runt bland borden med sina papperslappar.

Började som symöten

Från början var de här träffarna ägnade som symöten genom syföreningen. Men allt efter tiden gått så har träffarna övergått till att bli mer musikaliska, då gärna med läsarsånger.

Men vid några bord plockades ändå stickningar och sömnader fram ur damernas handarbetsväskor. Flitiga fingrar arbetade på textilalster samtidigt som munnarna sjöng medryckande andliga sånger, tillsammans med gruppen Läsarton.

Bagare på besök

Speciellt inbjuden i går var askersundsbördige Karl-Åke Bothvidsson som en gång var bagarlärling i stan. Inledningssången blev därför ”En sockerbagare här bor i staden”, även om Karl-Åke nu bor i Örebro. Och till kaffet bjöds ett tidsenligt bakverk. Det var ju tisdag och semmeldag.

Mer läsning

Annons