Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung förlust i första kvalmatchen för IFK Askersund

Lördagens hemmamatch för IFK Askersund var den första av två kvalmatcher till division fyra. Men trots ett stort publikstöd och många chanser förlorade IFK med två mål mot Pars FC Örebros tre.

Annons
Hemmamatch. Närmare 200 personer hade kommit till lördagens kvalmatch på Solberga IP för att hela fram IFK Askersund. Men motståndarlaget Pars FC vann med 3-2. - Vi började väldigt bra de första 10 minuterna, men sedan gjorde vi några enkla misstag, sa tränare Mikael Åkesson efter matchen.  Foto: Veronica Svensson

Publikstödet var stort under IFK Askersunds hemmamatch på lördagen. Runt 200 personer hade kommit till Solberga IP för att heja fram sitt lag mot en plats i division fyra. Efter första halvlek var det många glada miner både på läktaren och på planen, då IFK Askersund ledde med 1-0. Andreas Borg var målskytt.

– Bara de håller det här nu, hördes det från bänkarna när det blev paus och publiken gick för att sträcka på benen och inhandla lite energipåfyllning.

Men i andra halvlek gick det inte lika bra. Det blev en snabb kvittering och snart tog Pars FC ledningen med 2-1. När Johan Hailee kvitterade till 2-2 bara några minuter efter blev det återigen stort jubel hos publiken. Matchen slutade till slut 3-2 till Pars FC.

– Vi gör några enkla misstag som vi inte brukar göra, ligger inte nära i markeringsspelet och är lite ineffektiva framåt. Vi får deppa lite nu i kväll men sen komma igen. Vi har inte gett upp, det är klart det går att ta det här, sa tränare Mikael Åkesson efter matchen. Han uppmanade också publiken att följa med till Örebro på returmatchen och fortsätta heja.

Returmötet sker på lördag den 18 oktober klockan 14, på fotbollsplanen vid universitetet i Örebro. 

Mer läsning

Annons