Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turistbyrån får lyft i gammal stil

Turistbyrån i centrala Askersund ska få en ansiktslyftning. Fram till nyinvigningen i april–maj kommer verksamheten att flyttas till lokalen intill.

Annons

2001 flyttade turistbyrån från hamnen till de gamla banklokalerna vid torget i Askersund.

Färgsättningen då blev blå som vattnet och grön som skogen.

– Nu tänker vi oss något som är hållbart över tid, kanske grått och äggskal. Vi vill återkoppla till det gamla, men ändå göra det på ett nytt sätt, berättar turiststrategen Malin Wistrand.

Stilen kallar Malin ”gammeldags Askersundsstil”.

– Det handlar om hur vi vill förmedla vad Askersund står för. Jag vill få fram den här goa känslan av den gamla trästaden som är så vacker.

Spegelpanel med spröjsDetta ska uppnås bland annat genom att göra spegelpanel med spröjs runt disken. För att slippa en uppsjö av skyltar inne på turistbyrån kommer mana TT satsa på material som vägledning.

– Till exempel tänkte vi ha grova brädor på den vägg där naturdelen med vandringsleder ska finnas, så att besökarna direkt ser vart de ska gå för att få rätt information.

HandikappanpassasHela lokalen kommer att handikappanpassas i och med renoveringen.

Steg två kommer sedan bli att se över de skyltar som sitter på besöksmålen i och utanför Askersund stad. I dag har de olika utformning på olika platser, något som Malin vill ändra på.

– Vi vill ha dem enhetliga. Men det är inget vi prioriterar just nu även om det behöver göras. Det blir i ett senare skede.

Lagom till nyöppningen kommer turistbyrån att bli godkänd som blågul. Denna färgkodning visar vilken nivå av service och utbud som finns.

Ökade öppettiderTidigare har Askersunds turistbyrå varit grön. Skillnaden är bland annat ökade öppettider året om, högre utbildningsgrad på personalen och telefonsvararmeddelande på fler språk än tidigare.

Mer läsning

Annons