Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två anhållna för brand på asylboende

Asylboendet i Gärdshyttan har brunnit igen. I helgen anhölls två personer misstänkta för försök till mordbrand.

Annons
Gärdshyttans asylboende utanför Askersund.

Problemen på asylboendet i Gärdshyttan fortsätter. Natten till den 10 januari startades en misstänkt mordbrand i ett förråd på källarplanet. Tidigt i fredags morse var det dags igen.

– Några personer hade hällt ut en brandfarlig vätska i boendet, troligtvis diesel eller spillolja. Sedan hade de tänt på, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid polisen i Örebro län.

Men en anställd upptäckte branden i tid, och hann släcka elden innan den fick fäste.

Teknisk undersökningI lördags anhölls två personer, misstänkta för brottet. De är födda 1982 och 1990. Polisen har också genomfört en teknisk undersökning av brottsplatsen tillsammans med en brandingenjör.

Knappt ett dygn efter mordbrandsförsöket fick polisen rycka ut till asylboendet igen, denna gång efter larm om bråk och oroligheter.

Bråk om datorPolisen fick larmet 01.50 natten till lördagen. På asylboendet greps en man som misstänks ha hotat en anställd med ett stickvapen.

Enligt anmälan ska bråket börjat med att den gripne försökt ta en annan boendes dator. När denne inte ville lämna ifrån sig datorn ska den gripne ha slagit till datorägaren. Detta skall ha lett till ytterligare bråk och stök och slutat med hotet mot personalen.

Den gripne anhölls senare. Han är misstänkt för försök till grov misshandel.

Mer läsning

Annons