Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung tjej jagad av okänd man

Anna blev förföljd av en man vid Tullplan när hon var på hemväg i söndags kväll. Nu vill hon varna andra unga tjejer för att gå ut ensamma.

Annons
Rädd. Anna vill helst inte gå ut ensam efter mörkrets inbrott efter att hon blivit jagad av en okänd man.

15-åriga Anna hade varit hos en kompis i stan i söndags och var på väg hem vid halv elvatiden när hon hörde att någon gick efter henne vid Tullplan. Det var en man i svart jacka och svart mössa, normal längd, men lite kraftig.

– Jag vände mig om och såg att han gick bakom mig, men tänkte inte så mycket på det först. Men sen började han gå snabbare, och då gick jag också snabbare. Sen började han springa efter mig, och då sprang jag med hela vägen hem. Och sen ringde mamma till polisen, berättar Anna som skrämdes rejält av händelsen.

Hon ångrar nu att hon gick hem ensam på kvällen, särskilt som hennes mamma hade uppmanat henne att inte göra det, eftersom de hört från en vän att en kvinna blivit förföljd av en man i elljusspåret vid Solberga IP på söndagsmorgonen.

Anna vill nu inte gå ut ensam längre på kvällarna.

– Det är kompisar som ringt och frågat om jag inte velat komma med ut på kvällen, men jag har ingen lust att gå ut efter tio. Och är jag ute så vill jag helst vara med många kompisar, säger hon.

Polisen gjorde vissa försök att få tag på mannen i fråga under söndagen, genom att kontrollera fordon, enligt Bo Rosendahl, biträdande närpolischef på Sydnärkepolisen. Men det är svårjobbat eftersom man inte har något att gå på utöver signalementet.

– Vi har lämnat ut signalementet till alla våra patruller i yttre tjänst, så de har det med sig. Men annars kan vi inte göra så mycket, säger Bo Rosendahl.

Han vill ändå uppmana andra som sett något misstänkt, eller varit med om en liknande händelse, att ringa Sydnärkepolisen på 11414.

– Men det bästa är om vi fysiskt får tag i den som håller på med de här dumheterna. Vi vet ju inte vad syftet är, det kanske är någon som är påverkad, säger Bo Rosendahl.

FOTNOT: Anna heter egentligen något annat. Hon och hennes mamma vill inte att hon syns i tidningen eftersom man inte vet om mannen som förföljde henne kan vara farlig.

Mer läsning

Annons