Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad ska hända med vattnet i Åsbro?

En villaägare har under flera år klagat på det kommunala vattnet till familjens villa. Sand och kalkavlagringar har krävt byten av ventiler och munstycken som hushållet nu vill ha ersättning för.

Annons

Åsbrobon har tidigare skrivit till kommunen eftersom han haft problem med det kommunala vattnet. Nu är han ordentligt trött på att han inte får nån varaktig lösning på sitt problem och har därför skrivit till kommunens tekniske chef.

Det mesta handlar, menar skribenten, om kalkavlagringar som släpper från huvudledningen och förorsakar bland annat stopp i duschmunstycken.

Det har under åren gjorts en del genomspolningar av nätet, men nöjaktigt resultat har inte nåtts. Även tygfilter för att analysera mängden kalkkristaller har monterats.

Nu vill Åsbrobon veta om kommunen avser att installera något avkalkningssystem på orten, och även ha svar på när den senaste vattenanalysen gjordes där. Han påpekar också att han pratat med fler fastighetsägare som upplever samma problem.

Om det inte ska installeras nåt avkalkningssystem i Åsbro så kräver han att ett provisoriskt sådant monteras till hans villa. Åsbrobon vill också ha ekonomisk ersättning för inköp och byten av blandningsventiler och duschmunstycken.

Mer läsning

Annons