Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Val är temat på utställningen Höstglöd

Val är årets tema på Norra Vätterns bild och formkonstnärers utställning Höstglöd som i år har 10-årsjubileum.

Annons
Val. En stor val symboliserar årets tema på Höstglöd. Tidigare i veckan fick pedagoger och elever från årskurs två i Åsbro hjälpa till att skapa valen.

Totalt är det 16 konstnärer från Norra Vätterns bild och formkonstnärer som ställer ut sin konst i utställningen Höstglöd.

– Val är ett bra ord att ha som tema. Val kan vara mycket, säger Malin Blom.

Utanför konsthallen vid Hamntorget i Askersund byggdes det i veckan upp en stor val med hjälp av elever och pedagoger från Åsbro skola. Valen byggdes upp av hönsnät, papper, tapetklister och tyg.

– Vi vill att barnen ska få nys om konsten och få ta del av den i ett tidigt stadium, säger Jeanette Håkansson.

– När Höstglöd startade får 10 år sedan hade vi aktiviteter för barn. I höst hoppas vi att det ska kunna starta ett skapande skola-projekt, säger Ulla-Carin Grafström.

På lördag klockan 12 är det vernissage för Höstglödsutställningen i konsthallen i Askersund. Förutom konst så kommer det att visas en film om konstnärerna och hur de har tänkt kring temat val.

Vid vernissagen på lördag kommer Norra Vätterns bild och formkonstnärers ungdomsstipendium att delas ut av Annika Restadh, förvaltningschef för Kultur och fritid.

Vem som får stipendiet är hemligt fram till utdelningen.

konstnärer. Några av de konstnärer som medverkar i utställningen är Malin Blom, Ulla-Carin Grafström och Jeanette Håkansson.

Mer läsning

Annons