Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välbesökt på sista auktionen för i år

Det var trångt inne på Hamnmagasinet i går. Över tvåhundra personer tog sig till Askersund för att gå på årets sista auktion.

Annons

Första, andra, tredje - såld till nummer 1246. Det gick undan på gårdagens auktion, där man kunde fynda allt ifrån Baden Baden, böcker och LP-skivor till möbler och tavlor. Per Lind stod i kassan och gladdes åt att det var mer folk än vanligt på plats.

– Det är väl tack vare hemvändarna. De är här över julen och stannar över nyår - och då har de inget bättre för sig en sådan här dag, säger han.

Varannan vecka är det auktion i Hamnmagasinet. Budarsugna människor reser till Askersund från andra städer för att gå på auktion, och fenomenet har blivit något av ett kännetecken för orten.

Lennart Sköld från Mjölby är boksamlare och brukar gå på ungefär varannan auktion som hålls i Hamnmagasinet.

– Det är inte så många som fortfarande säljer boklådor, men det gör de här, säger han.

Och boklådor köpte han, två till antalet, trots att han åkte till auktionen enkom för underhållningens skull den här gången. Han tycker nämligen om Eric Linds sätt att hålla i auktioner, och det är han nog inte ensam om att tycka.

– Då har vi nästa objekt: ett par gåstavar med isdobbar, åtminstone på den ena. Perfekt när ni ska gå på promenad med svärmor runt sjön, ropar Eric Lind i mikrofonen.

– Här har vi en Rapido dammsugare, och så slänger jag med någon skit från tv-shop också. Bud?

En back med lp-skivor och en back med filmer. Det var vad Arne Norrman från Kumla fick med sig hem från auktionen. Kvar lämnade han 400 kronor, men det tyckte han att det var värt. Det låg ju både Hasse och Tage och Albert och Herbert bland filmerna.

– Det är en kultur, det här med auktion. Det har ju funnits jämt. Utan auktioner försvinner ju allt det gamla. Det är historia, säger han.

Fynd. Arne Norrman från Kumla ropade in lp-skivor och filmer.

Mer läsning

Annons