Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välgörande cykellopp

Annons
Välgörande. Agneta Näsberg och Klas Folenius hoppas på många deltagare i årets Åsaflås. I år ger cyklandet inte bara bättre hälsa utan också bidrag till Barncancerfonden. Bild: Veronica Svensson

ÅSBRO. För sjätte året anordnas Åsaflåset, ett cykellopp där man kan välja att cykla 40 eller 70 kilometer. Loppet är till för alla åldrar och alla nivåer och går i år av stapeln den fjärde juni.

– Det är veckan före Tjejvättern, så det här är även ett tillfälle för de tjejer som cyklar att få några extra mil i benen. Och så är det nästan alltid fint väder, säger Klas Folenius, en av de engagerade arrangörerna.

Åsaflåset började just för tjejer men sedan några år tillbaka kan hela familjen delta.

Välgörenhet

Nytt för i år är ett fokus på välgörenhet. Av anmälan, som kostar 300 kronor för 40 kilometer och 350 kronor för 70 kilometer, går 100 kronor direkt till Barncancerfonden. Även lotter kommer att säljas där alla intäkter går till Läkare utan gränser.

– Lotterna kan alla köpa och de kommer att finnas till försäljning fram till och med den fjärde juni runt om i kommunen. Det är fina priser, garanterar Agneta Näsberg som också är arrangör.

Förra året deltog 140 personer och i år hoppas man på 150. Traditionen med Åsaflåset är dock inte ohotad och risken finns att loppet inte kan anordnas nästa år.

– Ekonomiskt är det ganska svårt att hålla i ett sådant här arrangemang och vi har inte kunnat få den hjälp från kommunen som vi hoppats på, säger Klas.

Hoppas på många

Arrangörerna hoppas därför i stället på ett stort deltagande och är på god väg.

Anmäler man sig innan den andra maj ingår det en T-shirt i avgiften, men det går även bra att anmäla sig senare via hemsidan eller på startdagen.

Åsaflåset är inte en tävling, utan ska vara ett inspirerande motionslopp.

– Syftet med loppet är att göra något roligt som förbättrar hälsan, säger Klas.

Mer läsning

Annons