Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välgörenhetslopp blev slutspurt på projekt

Sedan 2013 har Rönneshytta skola ingått i Comenius-projektet, ett internationellt utbytesprojekt för kunskap om hållbar utveckling.

Annons

På skolgården i Rönneshytta var det full fart under torsdagseftermiddagen. Alla skolans elever, från förskola till femman, hade samlats framför skolbyggnaden för uppvärmning. Sedan bar det av till löpspåret, i skogen på andra sidan vägen.

– Vi springer för välgörenhet, och barnen har själva valt att skänka till WWF och deras arbete för svensk natur, säger läraren och Comenius-projektets koordinator Pernilla Karlsson.

Skolan har varit med i projektet, som handlar om att utbyta kunskaper om hållbar utveckling med andra skolor i europeiska länder, sedan 2013. Nu är det inne på slutspurten, och torsdagens välgörenhetslopp var en av de sista aktiviteterna.

– Vi har gjort en hel del under den här tiden, bland annat planterat träd på skolgården, haft städdagar och varit på läger utomlands, säger Pernilla Karlsson.

Det är de äldsta eleverna som fått åka, och några av dem som var med på det sista – som hölls i Krakow i Polen – var Anna Gunnarsson, Nisse Ring och Noel Müntzig.

– Projektet har varit jätteroligt, och det allra roligaste var Krakow-resan.

Mer läsning

Annons