Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valstugorna på torget upprör

Kritiken mot partiernas placering av sina valstugor på torget är hård. Men socialdemokraternas företrädare Per Eriksson tycker att man hittat det absolut bästa läget.

Annons
Långtidsparkerat. Valstugornas placering på torget skapar upprörda känslor eftersom parkeringsytor försvinner under en månad.

Valkampanjen har börjat i stan, men hittills har partierna mest fått försvara sina placeringar av valstugorna på torget. Moderater och kristdemokrater byggde, liksom Folkpartiet, upp helt nya stugor, medan Socialdemokraterna ställde ut en färdigbyggd, målad i rött.

Väcker ont blod

Men att under drygt en månad minska parkeringsutrymmet med sex platser väcker ont blod hos bilisterna.

När NA på måndagen lade ut byggnationen på nätet så lät kommentarerna inte vänta på sig. En del av dessa publicerar vi här intill.

Kritiken är tydlig, det finns andra platser att använda sig av, menar en del. Men kommunstyrelsens ordförande, socialdemokraten Per Eriksson, besvarar kritiken med att partierna ska finnas där de möter många människor.

– Här är vi mitt i smeten, och kan få kontakt med folket och höra vad de tycker och tänker, säger han på tisdagen till NA.

Han tycker också att det är bra att partierna finns samlade på en plats, och det handlar ju bara om sex platser konstaterar han.

Så det här får bilisterna bara godta då?

– Jag tycker det. Det är ganska marginell yta och det finns ändå parkeringar här.

Hade det inte varit bättre att hålla till på Stöökagatan eller torgparken, och på så vis slippa diskussionen?

– Jag tror inte vi hade mött lika mycket människor där. Här har vi pulsen, bland annat genom närheten till ICA. Absolut det bästa läget.

Per Eriksson framhåller också att partierna sökt erforderliga tillstånd som alla andra.

– Förvaltningen har gjort bedömningen om lämpligheten och funnit det vara okej att placera valstugorna där de står i dag.

Mer läsning

Annons