Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandrare hittade mycket att förbättra

Tisdagskvällens trygghetsvandring i centrala Askersund lockade få intresserade. De som ändå gick fann en del saker som behöver åtgärdas.

Annons
Trygghet. En del medborgare tog chansen att framföra sina synpunkter under trygghetsvandringen på tisdagskvällen. I mitten står närpolisen Bo Rosendahl och gör en koll på kartan.

Askersundarna verkar redan känna trygghet i sin stad. Endast 12–15 medborgare följde med kommunrepresentanter och polis runt i centrum.

– Jag hade förväntat mig fler. Det här var bara hälften av vad vi hade i Kumla vid en liknande vandring, säger biträdande närpolischef Bo Rosendahl.

Ljusa idéer

Vandrarna gjorde observationer och lämnade förslag på åtgärder. När det gäller belysningen fanns en del bättring att önska. Trasiga lampor, och mindre upplysta platser kan ge skydd för dem som inte har rent mjöl i påsen.

– Parkeringen vid Folkets hus saknar helt belysning. Skickar man på en belysning där i någon form så förebygger det brottsliga handlingar, menar Rosendahl.

Buskage som skymmer sikten är heller inte bra, och även några sådana platser upptäcktes.

– Bland annat finns det en del röjningar att göra runt kulturhuset på Norrabergen, för att det ska bli bättre översikt där, säger Siv Ahlstrand, som var en av kommunens företrädare under vandringen.

Blickarna riktades även på trafiksituationen. Det pågående rondellbygget kan medföra betydligt mer besök inne i Askersund, tror Rosendahl. Det är den stora fördelen med rondeller, är hans erfarenhet.

– Vi från polisen kommer att skärpa hastighetsövervakningen på 30-sträckorna, varnar han.

Ett positivt konstaterande var att stan i stort sett förskonats från klotter.

– Summeringen av vandringen blir att det såg riktigt bra ut i Askersund, säger Bo Rosendahl.

Kommunen är tacksam för de synpunkter som kom fram och de problem som upptäcktes.

– Vi måste samlas, ta till oss synpunkterna, och utifrån det besluta om åtgärder, säger Siv Ahlstrand.

Mer läsning

Annons