Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdcentralshuset höll öppet hus

En chans att få information om vårdcentralshusets olika verksamheter. Men det fanns mycket annat på öppet hus också.

Annons
Fiskdamm. Klara och Nanna Frih fiskade upp tandborstar hos Folktandvården. Tandhygienist Cecilia Mattsson assisterar.

 – Jag har listat mig här så jag tycker det är bra att få se lite av verksamheten, säger Bo Holmström som bor i Pålsboda. Med sig har han Felicia Halldan och passar på att gå tipspromenaden som leder dem mellan alla avdelningar som håller öppet för dagen. Familjecentralen och vårdcentralen exempelvis.

Längst upp i huset finns Folktandvården, som informerar både om tandhälsa och sin verksamhet.

– Många undrar om vi tar emot nya patienter, och det gör vi, säger Cecilia Mattsson, tandhygienist.

Här fick man också fiska fiskdamm, något som Nanna, Klara och Tuva Frih tog chansen att göra. De fick var sin tandborste, bra att ha om de inte skulle ha turen att vinna förstapriset i tipspromenaden som var en eltandborste.

I entrén hälsades besökarna välkomna och av bland andra Margaret och Eric Englund, Anita Jansson och Bahaa Aldeen Altabbal. De ingår i den referensgrupp som startades i samband med förra årets öppet hus.

– Det var en idé jag haft ett tag, och på förra öppet hus fick man anmäla intresse, berättar verksamhetschef Ulla Neander.

Referensgruppen har sedan dess kunnat hjälpa till med att utvärdera vårdcentralens verksamhet.

Informerar. Tove Dieker, diabetes- och distriktssköterska, Helena Persson, astma-, kol- och distriktssköterska och Maria Hirsikangas, hjärt-, kärl- och distriktssköterska informerar.
Hälsar välkomna. Margaret Englund, Anita Jansson, Eric Englund och Bahaa Aldeen Altabbal är med i vårdcentralens referensgrupp.
Ny på vårdcentralen. Bo Holmström från Pålsboda har precis listat sig på Askersunds vårdcentral. Han passade på att kolla in verksamheterna under öppet hus. Han och Felicia Halldan gick också tipspromenaden.
Klurigt. Nanna, Klara, Tuva och mamma Linn Frih löser tipspromenaden i vårdcentralshuset. Det är lite kluriga frågor, men varför flour är bra för tänderna har Nanna koll på efter att hon läst om tänder i skolan.
Vinster i tipspromenaden.

Mer läsning

Annons