Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varg och dvärgbandmask  ärende i fullmäktige

Gråben och dvärgbandmasken gjorde en form av inträde i fullmäktigesalen i veckan. Men frågan om en vargfri kommun hörde inte hemma i den kommunala instansen, menade ledamöterna.

Annons

Medborgarförslag ska tas upp i fullmäktige, och det finns inga speciella restriktioner kring dess ärende-mening kan konstateras. Inte heller textlängden på förslaget har någon betydelse.

Vill ha vargfri kommun

Ett förslag som stod på ärendelistan löd kort och gott: ”Jag vill att Askersunds kommun ska vara en vargfri kommun”. Förslaget var mejlat av en anonym avsändare i ett mejl.

Rune Karlsson (V) begärde ordet:

– Frågan hör hemma på länsstyrelsen eller regeringsnivå. Det kan vara lite knivigt om vi ska skapa egna produkter. Bättre vi lägger ner lite krut på dvärgbandmasken i stället, menade Rune och fick delvis medhåll av Per Eriksson (S):

– Klart att det här inte är en kommunal fråga, konstaterade han.

Efter mötet underströk Rune Karlsson att utvecklingen kring dvärgbandmasken är viktig att följa och dessutom måste det informeras kring vad ”maskens” eventuella följdverkningar kan innebära i kommunen.

– Dvärgbandmasken är skadlig för så många och inkräktar på fritiden i högre grad och tid än vargjakten varar, påpekade Rune Karlsson.

Mer läsning

Annons