Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenläcka i risigt hus

Räddningstjänsten fick rycka ut natten mot torsdag för att åtgärda en vattenläcka i huset i hörnet Storgatan-Sundsbrogatan. Det började rinna vatten genom taket i en av lägenheterna från en sprucken avloppsledning.

Annons

Lägenheten högst upp i huset har stått tom en längre tid, och det är där som vattnet har runnit. Läckan i avloppsledningen har gjort att det under en längre tid sipprat ut i bjälklagret. På onsdagsnatten blev situationen akut när det kom ner genom taket i lägenheten nedanför. Nerikes brandkår ryckte ut och för att hitta läckan tvingades de riva upp golvet i den övre lägenheten, vilket medförde att taket rasade in i den nedre, berättar Anna Henningsson, brandingenjör på Nerikes brandkår.

Huset är i behov av såväl yttre som inre upprustning. Kommunens byggnadsinspektör Ove Sahl konstaterar att det inte ser för roligt ut.

– Fastighetsägaren kommer att få ett brev om att han ska komma in med en plan på upprustningen, vad han har tänkt att göra och när. Till exempel börjar fönstren och balkongerna bli dåliga, säger Ove Sahl.

Fastighetsägaren Fredrik Nordvall förnekar inte att huset är nedgånget, men påpekar att det var i betydligt sämre skick när han tog över 2004.

– Man kan inte förändra en så nedgången fastighet på så kort tid. Varenda krona som jag får in i hyra lägger jag direkt på fastigheten, säger han.

Mer läsning

Annons