Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vernissage i Lerbäck

Fyra konstnärer finns med under årets utställning i sockenmagasinet på Lerbäcks hembygdsgård. I dag är det vernissage med invigningstal och musik.

Annons
I lampljuset. Hembygdsföreningen sätter strålkastaren på de lokala konstnärerna. Från vänster: Liselott Ström, Leif Kugelberg och Bengt Sjölund. Saknas på bilden gör Frida Anthim Broberg.

Det är för andra året som hembygdsföreningen bjuder in till en sommarutställning på den kultursköna hembygdsgården. Tre onsdagar, med start i dag, samt en söndag hålls dörrarna in till konstens rum öppna.

– Det slog så väl ut förra året så vi kör även i år, förklarar hembygdsföreningens Ingela Oxelgren.

Fyra konstnärer på plats

Idén bygger på att man bjuder in konstnärer från närområdet, och fyra sådana har nu sina alster på plats. Dessa är akvarellmålarna Liselott Ström och Leif Kugelberg, keramikern Frida Anthim Broberg samt Bengt Sjölund som visar foton.

I kväll klockan 16 invigningstalar Staffan Korsgren och Frida Östlund med band underhåller. Vid 20-snåret kan man bege sig över gårdstunet till Lerbäcks Teater som bjuder in till en skymningskonsert.

Onsdagen den 20 juli kan intresserade förutom en titt på utställningen även delta i en kyrkogårdsvandring med förre kyrkoherden Anders Nilsson och Lilian Rehnström. Nästföljande onsdag, den 27 juli, berättar Lars och Ethel Samuelsson från Rönne trädgård om gamla kulturväxter.

Introduktion inför nästa år

Konstutställningens avslutningsdag är söndagen den 31 juli klockan 13-20. Då gästas hembygdsgården av Jonas Modig, ordförande i Folke Dahlbergssällskapet.

– Det blir som en liten introduktion inför nästa års jubileum. Då är det nämligen 100 år sedan Folke Dahlberg föddes, förklarar Alf Fransson, filmare och hembygdsvän.

Mer läsning

Annons