Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteran debuterade på konstrunda

Från Motala i söder till Hallsberg i norr visade ett drygt hundratal konstnärer upp sina alster under årets upplaga av Norra Vätterns konstrunda. Två av dem var Wiveca Robson och Mats Balter, som delade på utrymmet i Fatburens restaurang.

Annons
Mats Balter visade upp fantasifulla oljemålningar på Fatburen under årets konstrunda.

För Mats Balter var det premiärdeltagande på Norra Vätterns bild- och formkonstnärers konstrunda och han var imponerad av arrangemanget.

– Jag har varit med på konstrundor i Skåne många gånger, men här är det verkligen ordning och reda. Det är mycket trevligt.

Tillbaka i hemlänet

Mats Balter är ursprungligen från Örebro och efter många år i först Dalarna och sedan Skåne bor han sedan ett år tillbaka i Askersund. På Fatburen visade han främst upp oljemålningar.

– Det är några akvareller också, men de senaste tio åren har jag haft en oljeperiod. Innan dess målade jag nästan bara akvareller i 30 år, säger Mats Balter.

Den som föredrog akvareller kunde gå till den motsatta väggen i utställningslokalen, där Wiveca Robson, boende i Örebro men med sommarhus i Harge, visade upp sin konst.

– Jag målar bara i akvarell. Jag tycker att det är ett spännande material, det lever sitt eget liv, säger hon.

Tredje gången

För Wiveca var det tredje gången hon medverkade på Konstrundan och alla gånger har hon varit i Fatburen. Mats Balter är en veteran som målat i många år, men för Wiveca Robson är konsten en relativt ny sysselsättning.

– Jag har hållit på i fem-sex år. Det började med att jag gick en kurs och tyckte att det var jätteroligt, säger Wiveca Robson.

Mer läsning

Annons