Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranmarknad med både stort och smått

I går anordnades motormarknad på Solberga IP. Förutom att försöka fynda gamla bildelar kunde man även ta chansen att ta sig en titt på de veteranbilar som ställdes ut.

Annons
Motorintresserad. Förutom chansen att fynda biltillbehör, fanns det många veteranfordon att kolla in på veteranmarknaden. Bengt Karlsson från Snavlunda visar gärna upp sin jeep.

 – Folk letar gamla saker som är nya, helst i originalkartong, menar Micke Lindblad från Magderud. Han är själv inbiten veteranbilsfantast och äger fyra bilar och två traktorer.

– Jag brukar åka runt på marknader och sälja. Nu vill jag mest bli av med grejerna, jag har hållit på så länge.

Solberga IP gjorde skäl för namnet när besökarna kunde strosa runt i strålande solsken. Men något färre än vanligt hade hittat hit, tyckte Christer Lindberg, ordförande för Askersunds veteranfordonsklubb.

Marknaden anordnades för åttonde året, och själv har Christer varit intresserad av veteranbilar i 30–40 år.

– Det är nog det här att om man har ett vrak hemma, så hittar man delar till det och kan plocka ihop så att man kan åka ut och åka med bilen. Det är nog tjusningen, funderar han.

Besökarna består mest av redan inbitna motorfantaster, men vänder sig till alla. De fina gamla bilarna som anlänt och visas upp sår lätt ett frö till ett spirande veteranintresse.

– Jag kom egentligen hit för marknaden, men passar på att kolla på bilarna också. Själv har jag en motorcykel som jag letar delar till, säger Olof Norström.

Smått och stort. Det fanns både hela veteranfordon och mindre bildelar på söndagens veteranmarknad i Askersund. Foto: Veronica Svensson

Mer läsning

Annons