Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver få inspiration

Skottövningar, passningsövningar och anekdoter. Det fick ett 30-tal fotbollstränare från de olika lagen i Askersunds kommun lära sig i går på en inspirationsdag med tränarproffset Benny Lennartsson.

Annons

Ett 30-tal fotbollstränare kom i går morse till Björklundavallen i Närkesberg. De fotbollsklubbar som var representerade under dagen var Närkesbergs IK, Zinkgruvans IF, Skyllbergs IK, Åmmebergs IF och IFK Hallsberg.

– Nu är serierna slut och vi vill med den här dagen inspirera ungdomsledarna att få nya idéer och tankar. Det var tränaren Erik Gunnarsson från Skyllbergs IK som kom med förslaget att bjuda in Benny Lennartsson, sade Bo Karlsson som är ordförande i Närkesbergs IK.

– Vi kan ju inte bara sitta och lyssna en hel dag. Så därför föreslog jag att vi skulle börja dagen med två timmars träning ute på planen, sade Erik Gunnarsson.

Saknar ungdomslag

I dagsläget har Närkesberg IK inget ungdomslag. På frågan om vad klubben ska göra för att locka fler ungdomar svarade Erik Gunnarsson att det gäller att fånga upp de som provar på att spela fotboll och hålla dem kvar.

– Jag tror det är viktigt att klubbarna har bra ledare. Att vi ledare får träffas så här är viktigt. Sedan är Benny Lennartsson en stor förebild för oss.

Läs mer i måndagens Nerikes Allehanda.

Mer läsning

Annons