Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi bygger en ny väg för att bärga lastbilen"

Bärgningsarbetet efter lastbilsolyckan på riksväg 50 i går inleds vid lunch och blir mycket avancerat. Bland annat byggs en extra väg där de mobila kranarna kan stå. 

Annons

- Vägen kommer att vara totalavstängd i minst åtta timmar, troligen längre. All trafik leds om på andra vägar från Byrsta torp ända ned till Borensberg, säger Jan Jansson, vägtrafikledare på Trafik Stockholm.

Vid 08-tiden i morse påbörjades skyltningsarbetet inför vägavstängningen. Vägen man valt att leda om trafiken till är vald med tanke på den tunga trafiken.

Mycket tung trafik

- Riksväg 50 trafikeras av mycket tung trafik. Personbilsförare, i synnerhet de med lokalkännedom, kommer att kunna ta mindre och snabbare vägar.

Bärgningen av lastbilen kommer att bli komplicerad. Trafikverket har satt av stora resurser. Bland annat kommer en extra tillfällig väg att byggas parallellt med riksvägen för att placera de mobila kranarna på.

- Bärgningen är mycket avancerad. I och med att lastbilen ligger i en brant några meter nedanför vägkanten kan fordonet inte släpas utan måste lyftas, säger Jan Jansson.

Polis kommer att finnas i området för att kontrollera trafikflödet.

Här finns en interaktiv karta som visar hur trafiken leds om.

Mer läsning

Annons