Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Alla tog ton på allsångskaféet

Sångglädjen stod högt i tak på Klockarbacken i går när Qvinnskören bjöd in till allsångskafé. Ung som gammal klämde i, till idel kända låtar.

Annons
Alla åldrar. Alla sjöng med efter förmåga, men det är såklart inte så lätt när man inte kan sångerna, menar Sofia och Agnes von Sydow.

Se några klipp från allsången. Klicka på rutan ovan!

Att sitta och lyssna till vacker körsång, det är trevligt. Men att lyssna, och samtidigt få ta ton själv, det lockade mängder med folk till Klockarbacken i går. Det blev proppfullt, och publiken satt nästan i knät på varandra. Men det var bara trevligt, tyckte kör- och allsångsledaren Kristina Algotsson.

– Vi ville hitta på något nytt, och visa upp kören på ett annat sätt, berättar hon.

Hon leder flera körer, och har provat allsångskafé på andra ställen. Det har slagit väl ut, och eftersom intresset var så stort även i Askersund, utesluter hon inte att det kan bli en tradition.

Lena Nyberg, Eivor Björnberg och Siv Gäverth tycker det var ett roligt initiativ, och lovar innan sången drar i gång att de ska göra sitt bästa för att bidra till skönsången.

– Det är roligt att man får medverka lite själv också, och inte bara sitta och lyssna, säger Eivor, som har hört kören förut.

Carina Wahlström har också hört Qvinnskören uppträda förut, och tycker det är roligt med en kör med bara tjejer. Allsångskafé var ett trevligt initiativ, anser hon.

– Det är roligt att man får vara med och sjunga, även om man inte sjunger så bra. Fast man får ju göra så gott man kan.

Medryckande. Anneli Wiberg-Ericsson och Doris Lennartsson sjöng och klappade med i de kända låtarna.

Mer läsning