Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Lärare bjöd på julspel

Tomten åker raggarbil och nissarna har bytt stearinlyktorna mot ficklampor. Några nyheter på julavslutningen i Hammars skola.

Annons

Nu är glada skolan slut slut slut, skolebarnen springer ut ut ut. Till jullov förstås. På Hammars skola blev det ingen vanlig julavslutning i går. Lärare och fritidspersonal överraskade med ett eget litet julspel. Idén kom upp efter lärarnas spel om skolans ordningsregler under hösten.

– Barnen tycker det är så roligt när vi bjuder på oss själva. Och vi tycker förstås att det är lika kul, förklarade Lina Norling, en av skolans lärare.

– Lite galenskap måste man ha, inflikade läraren Jenny Andersson.

Skolbarnen hade inte en susning vad som skulle hända när de bänkade sig i en nästan kolsvart gymnastiksal. Bara några ljusslingor och den tända granen spred ljus i lokalen. Så tassade tomtarna in med ficklampor i handen, och det var just den grejen som var den röda tråden i spelet.

Nissarna tyckte förstås att ficklamporna var mycket roligare än att stillsamt bära en lykta med ett tänt stearinljus. Men tomtemor och tomtefar var förstås inte glada över det nya påhittet. Julstämningen infann sig dock i vidare bemärkelse när tomtarna drog i gång med låten ”Tomteboggie”.

– Jag har skrivit om den lite så den passar in här i Hammar, berättade skolans tomtemor Lisbeth Johansson.

Och i den låten avslöjades det att, ”Det stod en tomte uppå Hammarsbron, han hade raggarbil och han var jättegod”. Eleverna visade sin förtjusning och uppskattning. Sjöng med och applåderade så det ekade i salen.

Engelskakunskaperna är det heller inget fel på i skolan. Tillsammans önskade lärare och eleverna varandra god jul genom att sjunga, I wish you a merry Christmas, innan det var dags att avfyra julraketen. Skolans femteklassare hade bakat fikabröd till hela skolan, och den avnjöts i respektive klassrum.

Mer läsning