Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Se Elvis förretrummis lira i Askersund

Om det finns en Gud så rockade han nog loss friskt i går kväll när det bjöds på en oförglömlig Elviskonsert i Landskyrkan. Där fanns många kändisar, men också en legend.

Annons

Det blev en magisk och historisk kväll för alla Elvisfan som köpt biljetter till konserten med The Cadillac Band och deras gästartister. Bland dem fanns Tommy Blom, Svenne Hedlund, Gert Lengstrand, Raymond Björling, Ida Kjellberg och Alicia Helgesson.

Efter några inledande låtar klev så ”den levande legenden” D.J. Fontana in på scenen och tog plats bakom trummorna. Då blev det nästintill stående ovationer innan han ens hade fattat trumpinnarna.

Nära Elvis

Så nära Elvis har nog aldrig Askersund varit tidigare. Den legendariske Fontana var Elvis trummis i hela 14 år. Iskall bakom trummorna när han tillsammans med de andra proffsmusikerna och sångarna, med välkänd gospel och rock, nästan fick kalken att lossna på kyrkväggarna.

På scenen fanns också tre lokala artister. Prästen Hans-Eric Hägg var mannen som möjliggjort konserten och som även rev av några låtar:

– Det här känns högtidligt och är ett unikt tillfälle att få träffa Elvis originaltrummis, menade han.

Smittat av sig

Hans-Erics varma Elvishjärta har även smittat av sig på dottern Evelina 25 år:

– Jo, jag har lärt mig att både tycka om Elvis och hans musik, berättade Evelina som bland annat sjöng Burning Love.

Det tredje lokala inslaget på scenen var gitarristen Hampus Letskog som mest är känd från det lokala rockbandet, The Jetaways.

– Fontana är en av de gamla gudarna om man kan säga så. Det här är väldigt stort, och jag är också ett stort fan av Elvis gitarrist Scotty Moore, påpekade han.

Publiken i den fullsatta kyrkan gungade, sjöng med och klappade takten i varenda låt. Säkert ville ingen att den här förtrollade kvällen skulle ta slut.

Mer läsning