Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Se hur Little Gerhard rockade i kyrkan

Askersundarna tar chansen och är riktig sugna på julkonserterna som erbjuds i stan. I onsdags rockade Little Gerhard loss så hela Sofia Magdalena kyrka gungade.

Annons

Askersunds manskörs adventskonsert avverkades nyligen med ett fullsatt Folkets hus. Söndagens konsert, som innehåller hits och julens pärlor, med Sanna Nielsen är redan slutsåld.

Stor efterfrågan på biljetter är det även till tisdagens begivenhet med Magnus Carlsson i Landskyrkan. En julkonsert som går under rubriken ”Änglarnas tid”.

Hektisk musikalisk period

En hektisk musikalisk period står för dörren, och som inleddes i onsdags med ett nytt besök av The Cadillac Band. Kyrkan fylldes av julkonsertsugna människor från när och fjärran.

– Jag hörde Cadillac Band i Landskyrkan i somras, och de var jättebra. Så nu tog jag svägerskan Anita med mig. Det blir årets julkonsert för oss, förklarade Marie Louise Stjernberg från Åmmeberg.

Ann-Catrin Andersson från Finnerödja är såld på musiken som Cadillac Band och deras artister spelar och sjunger:

– Det här blir lite av min uppladdning inför julen, menade hon.

Olof och Ann-Britt Jacobsson hade åkt ända från Odensbacken för att andas in lite nostalgi.

– Det här är musik man är uppväxt med, så det ska bli jättekul, sade Ann-Britt.

Stående ovationer

Och stående ovationer blev det när bandet och solisterna framfört finallåten för kvällen.

Då hade de fått lyssnat till stämningsfulla julsånger, visor, Elvistolkningar och så riktig rivig rock’n’roll. Inte minst genom rockikonen Little Gerhard som var på ett sjusärdeles sånghumör och charmade publiken som sjöng med i den ”Den siste mohikanen” så kyrktaket höll på att lyfta. Och det var bara en av 30 låtar som avverkades under kvällen.

Mer läsning