Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för att ha våldtagit barn

En man i 30-årsåldern misstänks ha våldtagit en flicka under 15 år efter att först ha gett henne alkohol.

Annons

Han åtalas vid Örebro tingsrätt misstänkt för våldtäkt mot barn.Kammaråklagare Anders Persson skriver i stämningsansökan att mannen utnyttjat flickan då hon varit utslagen på grund av alkohol, eventuellt i kombination med påverkan av andra droger.

Mannen har under polisförhören nekat till att han insåg att det var en flicka under 15, men det anser åklagaren att han hade anledning begripa.

Angrepp via internet

Den misstänkte är också åtalad för olovligt anskaffande av alkohol genom att ha lämnat, eller bjudit, sprit, alkoläsk och cider till flickan han åtalas för att ha våldtagit och en annan tonåring.

Dessutom åtalas han för att via internet ha angripit en flicka för vad hon berättat för polisen. Kombinerat med olika svordomar ska mannen ha skrivit sådant som innebar obehag för henne.

I det fallet åtalas han för övergrepp i rättssak, men nekar.

Åklagaren kommer vid rättegången i Örebro tingsrätt att begära vittnesförhör med flera personer. Vittnesmålen är bland annat till för att styrka att mannen utsatt flickan under 15 år för våldtäkt. Det är privatpersoner som vittnar men också en polis och en läkare.

Ungt vittne

En ung kvinna kommer också att vittna om sina kontakter med mannen förra året och för ett par år sedan och hur han då betett sig.

Med i bevismaterialet finns även resultatet från undersökningar av den åtalades beslagtagna dator och telefoner. Det finns också listor över telefonsamtal och sms samt sakkunnigutlåtanden från Statens kriminaltekniska laboratorium.

Mer läsning

Annons