Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Augusti 2009: Hund på mc med glasögon

Grattis säger webbredaktionen i dag till Anders Tenor, Örebro. Han tog augusti månads bästa bild som sänts in till Läsarnas fotoalbum.

Annons
Augusti månads bästa bild kalalr fotografen Motorcykelhund. Lilla Harley älskar att åka mc.

- Det roligaste vi sett. En hund i skinnmössa och glasögon som heter Harley och sitter på en motorcykel. Det gick bara inte att låta bli och ta en bild, kommenterade han när na.se fick kontakt per telefon.

Tillsammans med hustrun Gun-Brith tar de sig till Kvicksund en gång per år med sitt flygplan, en Cessna 206, amfibieplan. Mälaren Runt på motorcykel är det som lockar och då i Kvicksund där de flesta tar sig en kaffepaus.

- Enligt vad vi fick veta har hunden varit med flera år. Ägarna berättade att hunden först inte villa ha glasögonen men vande sig snabbt.

Anders tenor använder sig av en lite mer avancerad Canon-kamera. Något han hade nytta av som egen företagare. Då användes den till att ta reklambilder i olika sammanhang.

- Numer blir det mest fritidsbilder, säger han.

Andraplatsen går till Thomas Ivung och gtredjeplatsen till J-Å Sundfjäll, även de från Örebro. Thomas lyckades fånga en fiskmås som var på väg att attackera en jordgubbsförsäljare. J-Å hann upp med kameran när ett flygplan

passerade på låg höjd.

Läsarnas fotoalbum består av tusentals bilder. Och fler finns det plats för. Skicka in bilder kan alla göra, även icke prenumeranter. Gå in på na.se eller på någon av de lokala sajterna och följ instruktionen som finns i formuläret. Viktigt är att fylla i namn, adress och gärna telefonnummer. Varje månad utser en jury tre pristagare.

Andra pris får bilden ”En fiskmås kollar in jordgubbarna på Järntorget i Örebro”.
Tredje pris går till bilden ”På låg höjd. Rött ljus för flyget”.

Mer läsning

Annons