Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bageri med många brister

Miljöförvaltningen fann vid en inspektion allvarliga brister på ett bageri i Sydnärke. Smuts, bristande underhåll, dåligt varuskydd i kylrum och skadedjur i lokalerna är några av anmärkningarna.

Annons

Det var för drygt en vecka sedan som miljö- och hälsoskyddsinspektören gjorde en oanmäld inspektion på bageriet. Han konstaterade direkt att verksamhetens underhåll och rengöring var starkt eftersatt. Av kontrollrapporten framgår en lång rad av anmärkningar.Taket i beredningslokalen var smutsigt, och verksamhetens utrustning var i starkt behov av rengöring och översyn. Dessutom luktade det illa från jässkåpet, också det troligen på grund av dålig rengöring.

SönderrostatInte heller ventilationssystemet höll måttet och var sönderrostat och med dålig funktion. I en annan del av lokalen syntes spår efter skadedjur vilket kräver åtgärder för att slippa smittspridning.

Risk för hälsaMiljöförvaltningengör bedömningen att hanteringen av oförpackade livsmedel i lokalerna är en risk för konsumenternas hälsa, och därför bör livsmedelsverksamheten upphöra. Hälsoskyddsinspektören har med anledning av bristerna gett verksamhetsinnehavaren ett föreläggande att vidta en rad av åtgärder för att livsmedelslagstiftningen ska uppfyllas.Till största delen handlar det om en grundlig rengöring av hela lokalen, samt att man ordnar en ändamålsenlig rutin för rengöring och även upprättar en underhållsplan. Bageriägaren har nu till och med den 30 november på sig att ordna till de missförhållanden som finns. Under tiden bör ingen livsmedelshantering pågå i lokalen, skriver inspektören i sitt protokoll. Bageriet är i nuläget stängt.

Mer läsning

Annons