Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båtturen började på Conventum

Promotionbåten lättar i kväll ankar för åttonde gången.

Annons
Aj, aj, ”kapten”. Claes Nelander är åter projektledare för Promotionbåten.

”Kapten” eller rättare skrivet projektledare för Promotionbåten är fortfarande Claes Nelander. Han och hans manskap har satt miljön och affärsnyttan högt upp på agendan även denna gång.

– I år åkte alla deltagare tåg direkt från Örebro Södra till Värtahamnen, utom en buss med orkester och artister som måste vara på plats lite tidigare, förklarar Claes Nelander.

– Och vi reser med ett av de modernaste fartyg som trafikerar Ålands hav. Miljöcertifierade m/s Galaxy har gods ombord och går den här rutten till Åbo även om inte vi åker med, tillägger han.

Affärsnyttan ombord är imponerande?

– Förra årets gjordes affärer till ett uppskattat värde av 41 miljoner kronor, enligt den utvärdering som vi gjorde i våras bland deltagarna, berättar Claes Nelander och hoppas på något liknande i år.

Ombord på Promotionbåten finns en blandning av politiker, potentiella kunder, leverantörer och samarbetspartner från näringslivets alla branscher. Totalt runt 1 350 passagerare. Det är med andra ord nästan lapp på luckan.

– Ja, flera går inte in när vi bor i enkel- och dubbelhytter.

I dag inledes resan – på hemmaplan.

– Regionförbundet Örebro är i år båtens huvudpartner. Det märks på många olika sätt och The Heart of Sweden är också huvudtemat för seglatsen. Vad var då naturligare än att mobilisera på hemmaplan där vi har otroligt bra lokaler i Conventum, säger Claes Nelander apropå dagens inledning och Kontakttorg med drygt hundra utställare.

– Vi flyttade Kontakttorget till land i fjol. Och den åtgärden fick högt betyg. Nu tror vi att det blev ännu bättre i Conventums lokaler. Deltagarna kan i dag koncentrera sig helt på personliga möten, ett tiotal föreläsningar och drygt 50 seminarier.

Trots en sen natt för många startar föreläsningarna redan klockan nio på förmiddagen i morgon.

– Självförtroende, självinsikt och samverkan är tre ledord ombord. Jag har inga problem med att båten av vissa uppfattas som den största personalfesten i regionen, även om det inte är syftet med resan. De allra flesta brukar vara på benen i dag, säger Claes Nelander.

Mer läsning

Annons