Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Begär en ny prövning

Familjen Senanayakes ansökan om uppehållstillstånd har prövats i tre instanser men ingen har bedömt de fördömande tidningsartiklar som skrivits om Anusha Senanayake i hemlandet.

Annons

Nu begär han att Migrationsverket gör en ny prövning och tills vidare stoppar utvisningen.

Det är de många kritiska tidningsartiklarna i regeringskontrollerad press som Anusha Senanayake ser som det stora hotet mot familjens säkerhet. De började publiceras i september 2009 och tonen har skärpts den senaste tiden, då han också namngivits och visats på bild.

Fakta kom för sentVarken Migrationsverket eller Migrationsdomstolen hade några tidningsartiklar att ta hänsyn till, de kom först efter deras prövning. Och när Migrationsöverdomstolen tog upp ärendet nyligen så var det inte möjligt att föra in några nya fakta.

Begär omprövningDärför gör nu Anusha Senanayake ett nytt försök att få in artiklarna i prövningen.

”Om jag åker tillbaka till mitt land kommer jag med säkerhet att fängslas och kommer att utsättas för tortyr och dödas av den nuvarande regimen. Det framförs falska anklagelser mot mig och därför betraktar hela landet mig som en förrädare och min person är en måltavla för regeringen”, skriver han i sin begäran till Migrationsverket.

Han bifogar också ett uttalande från ordföranden för oppositionspartiet att han bör hålla sig borta från Sri Lanka ännu en tid.

Mer läsning

Annons