Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berusad 28-åring anhållen för mordförsök

Valborgsmässoaftonen var stökig på vissa håll. Bland annat greps en man misstänkt för mordförsök i Guldsmedshyttan strax före midnatt. I Karlskoga rånades en taxichaufför.

Annons

Natten mellan den sista april och första maj resulterade i fyra gripna och 18 omhändertagna för fylleri.

– Det var ansträngt men inte mer än att vi klarade av det, berättade vakthavande befäl Mats Alexandersson på Örebropolisen.

En 28-årig man ska ha misshandlat en annan person med någon form av tillhygge i Guldsmedshyttan. Mannen som misshandlades fördes till Lindesbergs lasarett i ambulans. Han hade bland annat blivit skadad i ansiktet.

Den gripne 28-åringen var kraftigt berusad när han greps. Han misstänks nu för mordförsök alternativt grov misshandel.

- Han anhölls klockan 14.30, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Två våldsamma män greps också på en krog i centrala Örebro vid tvåtiden i natt. Männen är 31 respektive 24 år. 31-åringen är misstänkt för försök till grov misshandel. 24-åringen är misstänkt för försök till grov misshandel, våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

På torget i Gyttorp greps även en 29-årig man misstänkt för grov misshandel. Det fanns flera personer på platsen och när polisen kom dit kunde vittnen peka ut den misstänkte gärningsmannen. Det finns inga uppgifter om hur allvarligt skadad den misshandlade mannen är. Polisen fick larm om händelsen vid halv tretiden.

Dessutom utsattes en taxichaufför för ett väpnat rån i Karlskoga under natten mot lördagen. Det var strax efter klockan ett som polisen fick larm om att en taxichaufför hade rånats på sin börs. Gärningsmannen hade hotat chauffören med ett pistolliknande föremål. En stund senare kunde polisen gripa en misstänkt gärningsman i närområdet.

Fylleriet var ungefär som en vanlig fredagskväll.

– Vi fyllde upp arresten men det brukar vi göra även när de är lönehelg, påpekade Mats Alexandersson.

Mer läsning

Annons