Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut om skyddsjakt på varg får kritik

På fredagen beslutade länsstyrelsen i Örebro om skyddsjakt på varg i Degerfors kommun efter flera döda får hittats i en hage. Nu får de kritik av föreningen Wolves in Scandinavia som överklagar beslutet.

Annons

Beslutet om skyddsjakt gäller i ett område mellan Degerfors och Laxå. Detta för att det finns risk för att vargen gör fler angrepp enligt länsstyrelsen.

Wolves in Scandinavia skriver att det är ett genetiskt viktigt vargrevir i Örebro län och kräver att skyddsjakten avbryts omgående.

”Länsstyrelsen i Örebro beslutade om skyddsjakt på varg sent på fredagen den 19 september vilket är samma dag som skyddsjakten ska starta enligt deras beslut. Enligt beslut får skyddsjakten även ske under natten. Det innebär att vargen kan fällas natten samma dag.

I och med detta finns absolut ingen chans för någon att överklaga detta beslut innan vargen kan ha blivit fälld” skriver föreningens vice ordförande, Mathias Lundvik, i ett pressmeddelande.

Föreningen menar också att länsstyrelsen inte har vidtagit några förebyggande åtgärder innan beslutet om skyddsjakt togs. (NA)

Mer läsning

Annons