Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspecial: Här gömde ligan stulet smink för 800 000

I en sommarstuga utanför Fellingsbro gömde fyra personer stulet smink till ett värde av 800 000 kronor.
– Det är väldigt omfattande, säger åklagaren Karin Lindell.
Nu döms de för grovt häleri.

Annons

Det var i slutet av september som polisen slog till mot sommarstugan efter ett tips. Inne i huset hittade polisen tolv proppfulla lådor med smink och parfymer. Allt från vardagskosmetika till dyrare och mer exklusiva märken. Polisen grep tre kvinnor och en man som hade hyrt stugan sedan mitten av september.

Den största delen av sminket kommer från butikerna Åhlens, Cubus, Hennes och Mauritz och Lindex.

– Det är de butikerna vi har kunnat härleda en del av det stulna sminket. Sen finns det eventuellt andra butiker som har drabbats av stölderna, säger åklagaren Lindell.

Polisen uppskattar värdet på det stulna sminket till drygt 800 000 kronor. Enligt domen så har Åhlens drabbats av sminkstölder till ett värde av cirka 200 000 kronor. 

Polisen hittade också så kallade preparerade väskor för att manipulera butikslarm. Men ingen i ligan döms dock för stöld. 

– Det har inte gått att visa var och när stölderna har skett. Men att det handlar om stöldgods tvivlar vi inte på, säger åklagare Karin Lindell.

Alla inblandade nekar till brott och menar att de köpt sminket i god tro, bland annat på en parkeringsplats och på en marknad. Tingsrätten tycker dock att det är orimligt att det under två veckor skulle ha köpt smink för 800 000 kronor.

De inblandade döms för grovt häleri. Tre av dem till 1 år och åtta månaders fängelse och den fjärde till 1 år och sex månader. Efter avtjänat straff kommer de att utvisas ur landet och får återvända först 2019. De fyra, som är mellan 28 och 43 år, döms också för en stöld på Media Markt i Borås där de stulit flera så kallade surfplattor. De fastnade på övervakningsfilmer från butiken.

Mer läsning

Annons