Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspecial: Nya landshövdingen är här

Ja, på måndagen så var hon då på plats rent formellt. Maria Larsson – vår nya landshövding.

Annons

Se Veronika Ljung-Nielsens bilder, från Maria Larssons första dag i Örebro, i bildspelet ovan.

Fast en krånglande kalender i mobiltelefonen och ett bristfälligt nätverk på Örebro slott kunde gjort starten lite smidigare.

– Jag måste få i ordning på kalendern, sa hon med ett skratt när hon på morgonen tillsammans med den kombinerade husfrun och chauffören Martin Nordsten och biträdande husfrun Ever Manyanga Fält skulle lägga upp den kommande veckans aktiviteter.

– Nu har jag inte full koll på alla inbokningar. Men det löser sig.

Och full rulle blev det redan första dagen. Morgonen började som sagt med ett planeringsmöte på slottet för den kommande veckan. Många besök, möten och en och annan middag bokades in trots strulande telefon.

Sen var det dags att gå till länsstyrelsen för att hälsa på personal och kvittera ut en nyckel till arbetsplatsen. Och det var mycket folk att säga hej till på länsstyrelsens olika avdelningar. Och så skulle det fotograferas också.

Och på skrivbordet på hennes nya arbetsrum låg bland annat en välkomsthälsning från förskolan Villekulla. I den hälsningen berättade barnen att de byggt modeller av slottet en längre tid. Kanske en hint till Maria Larsson om att bjuda in till ett saftkalas så småningom.

Sen väntade en rad möten. Ja, måndagen blev en rivstart för landshövdingen…

Mer läsning

Annons