Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspel: Halkkaos – 14 olyckor hittills 

(UPPDATERAD 21:03) Det är riktigt halt på länets vägar. Minst 14 olyckor har inträffat på fredagen. 
– Det handlar om blixthalka, säger Mats Öhman vid Örebropolisen.

Annons

Den första olyckan inträffade i Lillkyrka strax efter klockan 7.30 då en lastbil körde i diket. Strax efteråt voltade en bil på E18 i höjd med Glanshammar. Föraren kunde ta sig ur på egen hand efteråt, men kördes av polis till sjukhuset. Strax efter klockan nio körde en bil av vägen i höjd med Hjortkvarn. Inga personskador finns rapporterade därifrån. 

Klockan 09.32 fick polis och räddningstjänst larm om att en lastbil och tre personbilar var inblandade i en olycka på riksväg 50 i Åsbro utanför Hallsberg. Under ett tag var det totalstopp på platsen. Men strax efter klockan 11 flöt det på igen. Två personer fördes till USÖ med ambulans. I ena fallet ska det vara ganska kritiskt, enligt polisen. 

Ungefär samtidigt som olyckan i Åsbro körde en bil av vägen i Sickelsta utmed E20 och strax efteråt kolliderade en personbil och lastbil vid trafikplats Marieberg.

Inga allvarligare  personskador finns rapporterade från platserna.

Strax efter klockan tio körde en timmerbil av vägen och välte i höjd med Hultsjön utanför Hallsberg. 

– Det är blixthalka på vägarna, säger Mats Öhman vid Örebropolisen som uppmanar bilister att ta det lugnt på vägarna i dag.

Klockan 11.50 kom larmet om en olycka på E18 vid Örebro flygplats. En lastbil och en personbil var inblandade i olyckan. Olyckan orsakade totalstopp i trafiken. Klockan 13 kom nästa larm om att en bil kört in i mitträcket på riksväg 50 i höjd med Axberg strax norr om Örebro.

Föraren ska ha klarat sig oskadd, men blev chockad i samband med olyckan. Klockan 13.17 kom nästa larm. En lastbil med släp har fått sladd och har hamnat i fel körbana på E18 i höjd med Lillkyrka.

- Det är släpet som står på trekvart i fel körbana, säger polisens vakthavande Lotta Lindblad. 

Lastbilen kom körande i västra körfätet, men hamnade alltså sedan i det östra. På platsen är just nu bara ett körfält öppet. Men trafiken ska flyta på hyfsat. Lastbilen kommer att bärgas senare. 

Strax efter klockan 14.30 så var tre bilar inblandade i en kollision på riksväg 52 vid Asker. Enligt polisen har de inblandade lindriga skador. En hästtransport ligger på sidan efter olyckan.

Under tidiga kvällen rapporterar polisen om fortsatt mycket halt väglag. Två olyckor ska ha inträffat i Sydnärke. En utlandsregistrerad lastbil står på snedden över riksväg 50 vid Ingelsby efter en olycka – detta ledde till att ett 40-tal långtradare hamnade i kö. Norr om Askersund körde en länsbuss ned i ett dike och stod med framänden upp i luften. Polisen uppmanade på fredagskvällen alla bilister att om möjligt hålla sig hemma.

– Är man det minsta ovan vid vinterväglag bör man undvika vägarna. Halkan kommer att fortsätta även när snöandet lagt sig, säger Jan Matérne vid Örebropolisen.

Har du bilder? Messa 72 019 eller mejla [email protected]

Trafikolycka vid Åbyavfarten.
Åsbroolyckan
Olycka på E18 västerut i höjd med Vintrosa.
Lastbil som vält utanför Hallsberg.
Olyckan från Åsbro
Olycka från Åsbro.

Mer läsning

Annons