Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilprovningen kan stängas

Efter strandade förhandlingar mellan Unionen och Almega pekar det mesta på att det blir strejk.
I så fall berörs Bilprovningen som tvingas att stänga tre stationer i länet.

Annons

Varslet omfattar de 88 stationerna i moderbolaget AB Svensk Bilprovning. Och till dem tillhör Hallsberg, Lindesberg och Lillån i Örebro.

– Det är tråkigt att det är fordonsägarna och trafiksäkerheten som drabbas av konflikten, som egentligen rör mer än 340 företag. Det är vår förhoppning att parterna träffar en överenskommelse så snart som möjligt, säger Bilprovningens vd Magnus Ehrenstråle.

Däremot berörs inte Bilprovningens övriga 126 stationer – som sedan den 1 mars ligger under två nybildade dotterbolag. Så i Örebro län kommer stationerna i Karlskoga och Bista i Örebro att ha öppet under den eventuella strejken som bryter ut onsdag 9 maj.

– Vi gläder oss åt att fortfarande kunna hålla majoriteten av våra stationer öppna men ska naturligtvis också göra vårt yttersta för att ta emot så många kunder som möjligt innan en eventuell strejk bryter ut, säger Ehrenstråle.

Enligt Bilprovningen finns det gott om tider för besiktning. Men de garderar sig inför en eventuell strejk genom att öka uttaget av övertid på stationerna där det är stort tryck fram till tisdag nästa vecka.

Mer läsning

Annons