Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostadsmarknaden glödhet i länet

Prisutvecklingen på bostadsrätter i Örebro län är den näst högsta i landet under det senaste året. Det visar färska siffror från Mäklarstatistik.

Annons

Bostadsmarknaden i Örebro län fullständigt kokar. Under det senaste året har priserna på bostadsrätter stigit med 31 procent i länet. Det är den näst högsta prisökningen i hela landet. Bara Gotland har en högre prisökning.

Framförallt i Karlskoga rusar priserna på bostadsrätter. I kommunen har priserna stigit med mer än 30 procent under det senaste året och 22 procent bara under de senaste tre månaderna.

I genomsnitt kostar en villa i Örebro kommun knappt 2,9 miljoner kronor och en bostadsrätt 1,7 miljoner kronor. I grannkommunen Kumla ligger villapriserna på 1,8 miljoner kronor, och en bostadsrätt säljs i genomsnitt för 650 000 kronor. I Karlskoga får du i genomsnitt betala 1,2 miljoner för en villa och 370 000 kronor för en bostadsrätt.

Priserna på villor i har ökat med 12 procent under det senaste året i Örebro län, vilket är i linje med riksgenomsnittet. Bara under de tre senaste månaderna har villapriserna stigit med sju procent i länet.

- Sedan årsskiftet har det varit ett enormt tryck på bostadsmarknaden och framförallt är det i dag en enorm efterfrågan på mindre bostadsrätter. Runt om i kommunen har många nybyggen av bostadsrätter kommit i gång och kommunen har betydligt fler bostäder planerade fram till 2030. Just nu är det långa köer till hyresrätter och efterfrågan på bostadsrätter blir därför stor. Vi kan inte se att det skrinlagda hotet om amorteringskrav har påverkat varken priserna eller efterfrågan, säger Fredrik Sevelin, franchisetagare och fastighetsmäklarare på Svensk Fastighetsförmedling i Örebro i ett pressmeddelande.

Sifforna är tagna från Mäklarstatistik på uppdrag av Svensk Fastighetsförmedling.

Mer läsning

Annons