Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröder misshandlade systerns pojkvän

Bröderna vägrade acceptera att systern hade en svensk pojkvän.En kväll i juni förra året markerade de ordentligt. Pojkvännen misshandlades och hotades inför sina kompisar.

Annons

Systern kom hem sent den här kvällen och familjen blev orolig för vad som hade hänt.

Bröderna gav sig ut på stan för att leta efter henne. När de var på väg hem såg de hur systern hoppade ur en bil utanför deras bostad.

Slag och dansk skalle

De körde efter bilen och såg då att det var pojkvännen som körde. På en gata tvingade de honom att stanna sin bil. Den yngsta brodern gick direkt fram till pojkvännen och slog honom hårt med knytnävarna i ansiktet.

Slagen följdes av en dansk skalle i ansiktet som gjorde att han föll omkull.

Båda bröderna hotade sedan pojkvännen. Han skulle dö om han fortsatte att träffa deras syster – det skulle deras släktingar se till.

Dödshotades

En kompis till pojkvännen som försökte ringa polisen hindrades av den yngsta brorsan. Han skulle dö om han slog larmnumret.

Även en ung tjej blev vittne till hur pojkvännen misshandlades och hotades. Både hon och kompisen som försökte ringa polisen blev rejält skrämda av händelsen.

Grundat på tradition

För tre veckor sedan hölls rättegången mot de båda bröderna, 21 och 23 år gamla. Under förhandlingarna sa bröderna att de inte kunde gå med på att systern hade en svensk pojkvän.

21-åringen förklarade att deras synsätt grundade sig på den tradition som de lever efter.

Det menar tingsrätten också är orsaken till misshandeln och hoten: ”Allt talar emellertid för … att de av traditionella skäl inte accepterade att deras syster var tillsammans med en svensk man” står det i domen.

Dömd till samhällstjänst

Den yngsta brodern döms nu till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst för misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak. Den äldste brodern fälls för olaga hot. Även han får villkorligt samt 50 timmars samhällstjänst.

Bröderna är tidigare ostraffade och lever under ordnade sociala förhållanden.

Mer läsning

Annons