Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens lucka: 15 december – gissa när Frimis förlorar ransoneringskuponger för 1,1 ton mat – misstänktes hamna på svarta börsen

Artikel 15 av 25
NA:s adventskalender 2017
Visa alla artiklar

Nerikes Allehanda rapporterar om ett märkligt försvinnande från Frimurarlogens restaurang. Inköpslicenser för ransonerade varor på totalt 1,1 ton har försvunnit. Men när hände detta?

Annons

Artikeln handlar om att samtliga licenser som restaurangen hade försvann på något märkligt sätt. Totalt 1,1 ton mat. Hur de försvann har polisen inte lyckats fastställa, men misstanken finns att de har hamnat på svarta börsen inför stundande julhelg.

Tävla och vinn Trisslotter!

Ända sedan 1843 har Nerikes Allehanda rapporterat från länet med omnejd. Det är förstås många både stora och små nyheter som passerat under drygt 170 år, både världshändelser och små rapporter från stadsfullmäktige. Tidningen har också förändrats till utseende och inriktning genom tiden.

I årets julkalender får du en liten glimt från någon av dessa tidningar på dagens datum. Din utmaning är att gissa året. Vi lottar ut två trisslotter till någon som ger det rätta svaret.

Svaret skickar du senast i dag via mejl till [email protected] -glöm inte att ange dagens datum plus årtal och den adress du vill ha lotterna till.

Rätt svar publicerar vi redan dagen därpå, i nästa dags lucka - så om du vill vara med och gissa behöver du alltså svara senast idag den 13 december!

Så här inleds artikeln:

Ett märkligt försvinnande av samtliga inköpslicenser för olika varuslag har inträffat på Frimurarlogens restaurang i Örebro då dir. Ståhl för polisen anmält att samtliga licenser som restaurangen erhållit försvunnit från kontoret. Det gäller rätt stora kvantiteter av olika ransonerade varor bl.a. licenser för 326 kilo socker, 310 kilo matfett, 264 kilo ägg, 190 kilo mjöl, 25 kilo havregryn och 20 kilo kött.

Huruvida de kommit i orätta händer har polisen inte lyckats fastställa, men möjligheten föreligger att den som lagt beslag på licenserna kan använda dem och göra svarta börsaffärer med dem till den stundande julhelgen.

Behöver du fler ledtrådar?

Här är andra händelser som ägde rum i december månad detta år:

► 28 nationer bildar Internationella valutafonden och Världsbanken.

► Sångerskan och skådespelaren Bette Midler föds.

► Tyska CDU-partiet bildas.

Rätt svar på gårdagens lucka:

14 december 1912

Vinnare

14/12 Inger Persson, Örebro

13/ 12 Kalle Näsberg i Örebro.

12/12 Christer Roos, Vintrosa

11/12 Marcus Andersson, Örebro.

10/12 Inger Skeppstedt Hallsberg.

9/12 Owe Wärmé, Fjugesta.

8/12 Cecilia Jonsson Örebro.

7/12 Lena Gehrman, Nora.

6/12 Kerstin Gustafsson, Stora Mellösa.

5/12 Sören Axelsson, Örebro.

4/12 Staffan Björnemyr, Örebro.

3/12 Anita Kenttä, Hallsberg.

2/12 Erik Karlsson, Örebro.

1/12 Katarina Siekas, Kopparberg

Alla artiklar i
NA:s adventskalender 2017
Annons