Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens lucka: 16 december – Väster får sitt första bankkontor

Artikel 16 av 25
NA:s adventskalender 2017
Visa alla artiklar

Handelsbanken öppnar kontor på Ekersgatan – men vilket år?

Annons

Äntligen har Örebros västra stadsdel fått ett bankkontor, skriver Nerikes Allehanda efter invigningen av den nya banklokalen på Ekersgatan. Tre man stod beredda att ta emot de första kunderna, Fröken Doris Fahlander, förestod kontoret tillsammans med kassörskan Berit Bengtsson och Handelsbankens konsulent Olle Öhman.

Tävla och vinn Trisslotter!

Ända sedan 1843 har Nerikes Allehanda rapporterat från länet med omnejd. Det är förstås många både stora och små nyheter som passerat under drygt 170 år, både världshändelser och små rapporter från stadsfullmäktige. Tidningen har också förändrats till utseende och inriktning genom tiden.

I årets julkalender får du en liten glimt från någon av dessa tidningar på dagens datum. Din utmaning är att gissa året. Vi lottar ut två trisslotter till någon som ger det rätta svaret.

Svaret skickar du senast i dag via mejl till [email protected] -glöm inte att ange dagens datum plus årtal och den adress du vill ha lotterna till.

Rätt svar publicerar vi redan dagen därpå, i nästa dags lucka - så om du vill vara med och gissa behöver du alltså svara senast idag den 11 december!

Så här inleds artikeln:

Förutom själva banklokalen upptar också kontoret ett sammanträdesrum, ett kök och ett garanterat ogenomträngligt bankvalv av helgjuten betong. Ingången till valvet blockeras av en väldig ståldörr på 4 ton. Dörren har försetts med ett automatiskt urverk som spärrar låsanordningen. Det innebär att inte ens bankpersonalen kan komma in i valvet under den tidsintervall som urverket ställts in på.

I valvet står 126 bankfack till kundernas förfogande. Dessutom står banken till tjänst med servicebox. Ett förmånligt erbjudande ges alla de kunder som öppnar en bankbok under tiden fram till 31 januari. Banken ger nämligen dessa en grundplåt på 5 kr. En skojig invigningspresent ges också till kundernas barn.

Behöver du fler ledtrådar?

Här är andra händelser som ägde rum i december månad detta år:

► Kalle Anka och hans vänner visas för första gången på svensk tv.

► John F. Kennedy, Jr. föds.

Rätt svar på gårdagens lucka:

15 december 1945

Alla artiklar i
NA:s adventskalender 2017
Annons