Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåligt betyg för Örebros grundskolor

Örebro kommun hamnar på 244:e plats när Sveriges kommuner och landsting, SKL, rankar kommunerna efter resultaten i grundskolan.

Annons

Rankingen av kommunerna är ingen munter läsning. Örebro ligger 244:a i landet, men är inte sämst i länet. Hallsberg är 287:a och har bara tre kommuner som är sämre. Bäst i länet är Laxå på 43:e plats.

– Det är inget bra resultat naturligtvis. Vi vet att Örebro ligger lågt och har gjort det under flera år, säger Lennart Bondeson (KD) ordförande i programnämnd barn och utbildning.

Hur ska ni bli bättre?

– Genom att fortsätta att arbeta med det vi gör. Att hålla i arbetet med lärarfortbildning, men det tar tid att förändra och vända en Atlantångare. Vi måste fortsätta prioritera det här arbetet nästa mandatperiod, säger Lennart Bondesson.

I kommuner med tydliga politiska uppdrag att förbättra skolresultaten, bättre uppföljning av elevernas arbete samt höga förväntningar och belöning av skickliga lärare blir resultaten bättre.

– Alla elever kan förbättra sina resultat, och alla kommuner kan påverka positivt. Det krävs fokus på kunskaper och goda relationer. Och inte minst långsiktighet och uthållighet, säger Håkan Sörman, vd för SKL.

Mer läsning

Annons