Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De flesta anmälningarmot polisen läggs ner

Förra året kom 146 anmälningar mot poliser i Örebro län, i de allra flesta fall anklagelser om tjänstefel. Av dessa avskrevs 124 utan förundersökning eller disciplinära följder. Majoriteten kom från personer som är missnöjda med polisens beteende vid ingripanden.

Annons

I några fall gjordes anmälningarna på initiativ av polismyndigheten.

124 fall avskrevs alltså, medan 22 ärenden gick vidare på något sätt.

Fyra hamnade hos Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd, PAN. Ett ledde till åtal och fällande dom för ringa misshandel. I övriga fall har arbetsgivaren haft samtal enskilt eller gruppvis.

Åklagare utreder– Anmälningarna går först till polisens interna utredningsenhet i Västerås och för bedömning av åklagare på Riksenheten för polismål. Vi utreder aldrig våra egna fall, säger kommissarie Bo Mårtensson hos Örebropolisen.

Vice chefsåklagare Bengt Landahl är en av åklagarna på Riksenheten i Göteborg.

– Utredningar mot poliser leds alltid av åklagare. Anmälningarna kan handla om allvarliga händelser som leder till åtal. Det kan också vara rena klagoskrifter utan substans där ingen misstänkt finns och inget fall att utreda överhuvudtaget, säger Bengt Landahl.

Dåligt bemötandeMånga anmälare är missnöjda med bemötandet de fått av polisen.

– Bemötande är sådant vi ständigt diskuterar. Det kan inte nog påpekas hur viktigt det är att allmänheten uppfattar att de fått korrekt behandling, säger Bo Mårtensson.

Anmälningarna handlar också om att saker försvunnit vid omhändertaganden eller att polisen varit våldsam.

Samtal vanligtNär anmälan överhuvudtaget får en fortsättning är det oftast genom att polisledningen håller samtal med anställda.

– Vi åklagare bedömer om det finns anledning anta att brott som lyder under allmänt åtal har skett. I så fall blir det en fortsättning. Annars inte, säger Bengt Landahl.

Han påpekar att även om det inte finns något åtalbart kan det vara en händelse där en polis betett sig illa.

– Polisen kan exempelvis ha sagt sådant han eller hon inte skulle ha sagt. Det går inte att åtala för, följden brukar bli att arbetsledningen håller ett allvarligt samtal med den det gäller. Det finns också möjlighet för polisledningen att skicka fallet vidare till Polisens personalansvarsnämnd för en disciplinär bedömning, säger Bengt Landahl.

Mer läsning

Annons