Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De hängde i solen påårets varmaste dag

19 grader visade termometern i Örebro på måndagen.
– Det är den varmaste dagen för året i Örebro län, säger Alexandra Ohlsson på SMHI.

Annons
Samba Jallow, ÖrebroVarför hänger du här?- Jag kom från skolan och hade inget speciellt att göra innan träningen. Vi har överlevt en hård vinter och behöver lite sol.Vilket är ert favoritställe i Örebro en solig dag?- Jag gillar att vara här men är det för mycket folk åker jag till Naturens hus och sätter mig framför Hjälmaren.

Efter den långa vintern har Sverige bjudits på värme de senaste dagarna. Under söndagen var det 16-17 grader i Örebro län, och på måndagen rapporterade en privat väderstation 19 grader enligt SMHI.

I Henry Allards park vid slottet satt folk på bänkar och i gräset för att njuta av solen. För den som ville lapa sol gällde det att passa på.

– På tisdag blir det betydligt svalare, tio-tolv grader. Det blir några solglimtar under första halvan av dagen, och framåt kvällen blir det regn lite här och var i länet, säger Alexandra Ohlsson.

På onsdag blir det ännu kallare, mellan sex och åtta grader. Det blir mestadels molnigt och det kan komma några skvättar regn. Först på torsdag blir det åter varmare igen.

– Det växer in ett högtryck söderifrån och man kan räkna med sol och 10-14 grader. Resten av veckan rör det sig om uppehållsväder och växlande molnighet, säger Alexandra Ohlsson.

Na.se passade på att prata med folk som tagit sig ut i solen för att höra vilken som är den bästa platsen att hänga på i Örebro en solig dag. Klicka på bildspelet till höger för att se vad de svarade.

Elisabet Eliasson, Lindesberg och Mikaela Skoglund, ÖrebroVarför hänger du här?- Vi åkte hit och åt lunch istället för att sitta inne. Det är skönt att sitta vid vattnet.Vilket är ert favoritställe i Örebro en solig dag?- Stadsparken.
Nanna och Junior K Pello-esso, ÖrebroVarför hänger du här?- Vi går på Karro så det är nära hit. Det är himla vackert här, säger Pello-esso.- Ja, fast bryggan i trä som de håller på att bygga passar inte riktigt in. Den borde ha varit i sten som slottet och torget, säger Nanna.Vilket är ert favoritställe i Örebro en solig dag?- På sommaren är det Kanotföreningen. På våren är det bäst här vid Vita huset.
Linda Petersson och Milton, ÖrebroVarför hänger du här?- Jag pallar inte hänga hemma med Milton hela dagen, han måste få komma ut lite. Jag bor på Väster och det är en lagom promenad hit.Vilket är ditt favoritställe i Örebro en solig dag?- Här eller i Stadsparken. Helst ska man sitta ute hela eftermiddagen.
Lina Bladh, StockholmVarför hänger du här?- Jag väntar på tåget och här är det nära till stationen.Vilket är ditt favoritställe i Örebro en solig dag?- Där solen är. Mina föräldrars trädgård på Öster är trevlig.

Mer läsning

Annons