Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kan få Örebroregionens energipris

Regionförbundet Örebro införde i höstas ett energipris som ska delas ut årligen från och med mars 2012. Tre kandidater har valts ut bland de nominerade. Det är biogasanläggningen på Frötorps gård, Pilkrogs Åkeri och Lindesbergsbostäder.

Annons

– Syftet med priset är att lyfta fram goda exempel och på så sätt stimulera till energiåtgärder som minskar regionens klimatpåverkan, säger Peter Åslund, verksamhetsledare på Örebrogionens energikontor.

Först i regionenBiogasanläggningen på Frötoprs gård utanför Närkes Kil startade hösten 2011 och är den första gårdsanläggningen för biogas i regionen.

Pilkrogs Åkeri utanför Lindesberg är ett litet åkeri som kör rundvirkestransporter. Åkeriet har arbetat målmedvetet för att köra bränslesnålare och på så sätt minskat bränsleförbrukningen med tio procent.

EnergisnåltLindesbergsbostäder har under senaste åren byggt både regionens första passivhus i Frövi och Arenahallen i Lindesberg som är den första Green Building-klassade anläggningen i Sverige. Energiförbrukningen ligger 35 procent under liknande anläggningar.

En av de tre tar hem priset om en dryg månad.

Om priset

Syftet med Örebroregionens energipris är att lyfta fram goda exempel och på så sätt stimulera till energiåtgärder som minskar regionens klimatpåverkan. Vinnaren väljs ut av Regionförbundet Örebros nämnd för energi och klimat.

Mer läsning

Annons