Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tävlar om att bli årets lokala kock

Nästa lördag avgörs vem som blir den lokala kocken 2011 i Örebro län.
Tre kockar gör upp i finalen.

Annons

Tävlingen arrangeras av Länsstyrelsen och avgörs den 29 oktober på matfestivalen Smaka.

De nominerade är:

• Fredrik Kämpenberg, Virginska skolan, Örebro

• Erik Lindeberg, Loka Brunn.

• Jonas Pettersson, Kalason Catering, Åsbro.

De tävlande ska laga följande rätter.

Förrätt: Lake (Vinöfiskaren, Vinön), purjolöksgroddar (Grogården, Närkes Kil.) och hjortronvinäger (Grythyttan Vin, Grythyttan).

Varmrätt: Kotlett+sidfläsk (Myrö Gård), matvete (Råberga ekoprodukter, Täby), torkad

karljohansvamp (Grythytte Gård, Grythyttan) och kålrot (Linds Prästgård, Askersund)

Även de övriga råvarorna kommer från lokala producenter.

(NA)

Mer läsning

Annons